TodoBenicarlo. Guía turística, cultural y de servicios de Benicarlo   TodoBenicarlo. Guía turística, cultural y de servicios de Benicarlo
 
Quienes Somos | Servicios | Anunciate | Contacto | Sugerencias 
  

 
 

Historia de Benicarló

Playa Morrongo BenicarlóEls orígens de Benicarló es troben als poblats ibèrics del Puig i de la Tossa. L´època de màxim esplendor va ésser en els segles V i IV abans de Crist. Les restes de les muralles encara es poden veure als afores de la ciutat. Al Puig es van trobar peces de ceràmica, entre les que destaca el Kylyx fet als voltants de l´any 455 abans de Crist.
També hi han autors que identifiquen l´origen de la ciutat amb la històrica Hystria grega que significa país de vinyes.

El nom de Beni-Gazló apareix per primera vegada en documents que es refereixen a una alqueria àrab. La comarca va ser conquistada per Jaume I l´any 1232. En aquell temps la ciutat era una alqueria de Peníscola. Benicarló aconsegueix la Carta-Pobla el 14 de juny de 1236 amb el nom de Benicastló.

L´any 1523, Carles I, concedeix el títol de Vila amb tots els privilegis del títol, com era el de cel.lebrar una fira anual vuit dies abans i després de Sant Bertomeu. A mitjans del segle XVI, la vila tenia 400 cases de veïns, envoltada de muralles i amb una església molt visitada pels pescadors.

L´any 1785 havien 1000 veïns i l´any 1794 1300. En aquest segle destaca l´exportació de vi i la fabricació de tonells per l´exportació del vi.

Per reial decret el dia 22 d´octubre de 1926, Alfons XIII, concedí el títol de ciutat.
Benicarló va ser atacada per pirates turcs l´any 1556, assetjada pels francesos el 14 d´agost de 1810 i entre els anys 1835 i 1837 durant la primera guerra carlista. L´acció més dura fou el 23 de gener de 1838 quan Cabrera va atacar la ciutat durant la primera guerra carlista. Encera queden restes de la guerra en el campanar de l´església de Sant Bertomeu.
 

 
 
Guía comercial
Hoteles en benicarlo
Apartamentos en Benicarló
Camping en Benicarló
Comercio en Benicarló
Teléfonos de interés
 
:: Guía del ocio
De noche
Centros deportivos
Campos de golf
Ciutat de les Arts
Parques temáticos
 
 

.::. Inicio .::. Anunciate .::. Contacto .::. Aviso Legal .::. Webs amigas .::.
Copyright 2011 © TodoBenicarlo.com Todos los derechos reservados